Lezingen en Workshops HLF2023

We hebben weer een prachtig programma voor je samengesteld!

Zie hier het programma per locatie:

LEZINGEN IN DE KAS, locatie wordt in verband met de verwachte warmte verplaatst naar de Kantine

11.00 – 12.00 uur Fleur Leenders

Leven en eten met de seizoenen – Leven en eten met het jaarwiel
Ik neem je neem door de seizoenen en geef je tips en trics om gebruik te maken van de energie die de natuur met zich mee draagt. Daarnaast laat ik je kennis maken met keukenmagie. Je hoeft geen kook liefhebber te zijn. Wees welkom en laat je verwonderen.

13.00 – 14.00 uur Marieke Zwinkels

Kinderen van nu – Opvoeden zonder schuld, schaamte en oordeel
Als ouder was ik hard op weg het tegenovergestelde te worden, dan ik wilde. Ik bevond me altijd in de praktische regel-modus en was innerlijk verhard vanwege alle verantwoordelijkheid die ik alleen droeg. Aan de buitenkant leek het alsof ik alles onder controle had, van binnen was ik diep ongelukkig. Tegelijk zag ik in dat mijn kinderen gewoon niet goed reageerden op alles wat logisch leek, alles wat hoorde, alles wat nou eenmaal zo was, alles wat ik meekreeg en had gekregen aan regels en normen en waarden. Mijn kinderen prikten overal dwars doorheen en accepteerden amper sturing. Ze zijn echte kinderen van nu. En die vragen om een andere aanpak. Hen in de pas proberen te laten lopen heeft geen enkele zin. Er is een groot verzet daartegen in de kinderen van nu. Maar ze willen wel degelijk iets. Veel zelfs. Ze willen eindeloos begrip en vrijheid en steun en dat vraagt nogal wat van je. Maar opvoeden van een kind van nu vanuit schuld, schaamte en oordeel vraagt nog veel meer. Dat leidt tot strijd en verwijdering en de grip kwijt. Wil je meer weten en ben je zelf klaar om je te bevrijden van schuld, schaamte en oordeel in je ouderschap – kom dan naar mijn lezing voor inspiratie, kennis en praktische handvatten.

15:00 – 16:00 uur Karin Modderman

Holistische reflex integratie

meer info volgt spoedig

LEZINGEN IN DE KAAIPOLDER

12:00 – 13:00 uur Brahman Menor

Leven van Prana
Wil je weten wat een leven van Prana inhoudt? Wil je weten hoe je jezelf fysiek en emotioneel helemaal kunt opschonen? Dit is een lezing met Brahman Menor die retreats geeft waarbij je je lichaam onafhankelijk maakt van eten en drinken. Oftewel, dat je kan leven van Prana. Prana is de energie die overal om ons heen is. Je kan het ook Bron Energie noemen. Deze energie kan opgenomen worden door onze cellen en onze cellen en lichaam voeden. Het leven van prana gaat niet over nooit meer eten en drinken. Het leven van prana gaat over onafhankelijk zijn van eten en drinken. Dit betekent dat je kunt kiezen of, wat en hoeveel je wilt eten en drinken. De transformatie naar een leven van prana is zoveel meer dan alleen leven van prana. Als er meer prana stroomt door je lichaam verandert alles in en om je heen. De wereld om je heen zal gaan resoneren op je nieuwe staat van “ZIJN” en op de oude JIJ resonerende delen in je leven zullen van je afvloeien zonder dat je daar nog enige controle over hebt. Tijdens deze lezing zal hij meer vertellen over wat deze transformatie met en voor je kan doen.


14:00 – 15:00 uur Desirée van Dam

Brain Balance methode. Je brein en lichaam in balans  met 7 krachtige pijlers.  
Gezonde hersenen zijn essentieel voor een gelukkig leven. Maar in de moderne wereld, waarin alles telkens sneller verandert, raakt ons brein uit balans. Technologieën en bijkomende prikkels zijn exponentieel gegroeid, maar onze hersenen zijn niet mee geëvolueerd.

Ons brein moet daardoor harder werken dan ooit en stress ligt continu op de loer. Door je brein in balans te houden, ben je hier beter tegen bestand. Maar hoe doe je dat, je brein weer in balans krijgen en houden? Als Brain Balance coach van Charlotte Labee (nummer 1 brein-expert van NL) werk ik met de 7 pijlers die hierbij essentieel zijn.

Wil jij leren omgaan met stress, meer rust in je hoofd, je grenzen duidelijker kunnen aangeven, meer zelfvertrouwen hebben, assertief zijn, een betere privé/werkbalans krijgen, leren omgaan met je gedachten en je bewustzijn vergroten? Dan is deze lezing zeker iets voor jou!

Je leert

• Mentaal in balans komen en blijven.
• Brain Balance te integreren in jouw leven.
• Leren omgaan en aan de slag gaan met jouw patronen en programmeringen.
• Naar doelen toe te werken zonder uitstelgedrag.
• Meer grip hebben op waarom je doet wat je doet.
• Hoe je met 7 pijlers je brein en lichaam gezonder kan krijgen.

16:00 – 17:00 uur Marieke Zwinkels

Hoe zelfliefde leidt naar vrijheid – Een verhaal om mee naar huis te nemen
Toen ik verloren was in duisternis en angst, toen ik niet meer in staat was ontspanning te voelen op welke manier dan ook, toen ik een leven leidde waarvan ik geen idee had hoe het zover had kunnen komen, toen ik niet meer kon ademen uit afkeer van mezelf en toen ik niet eens meer kon huilen omdat ik niets meer kon voelen – toen stond alles, ineens, stil. En ik verdrink volledig geluidloos in dit ene moment van eindeloosheid. Dit eindeloze besef van hoe je niet moet leven. Dan opent er iets. En daarna begin ik me te herinneren. Deze lezing is een reis, een sprookje. Waanzinnig persoonlijk en kwetsbaar, met een waarlijk Happy End – maar zonder enige pretentie of ‘kijk mij gelukkig zijn’. Een inspirerend verhaal om mee naar huis te nemen en je hart erdoor te laten verwarmen. Want zelfliefde zit in ons allemaal en leidt gegarandeerd naar vrijheid.

WORKSHOPS ONDER DE TENT BIJ HET THEEHUIS

11:00 – 12:00 uur Edwin van de Laan

TAI CHI
Tai chi maakt je lichaam, je energie én je geest gezonder en vitaler. Heerlijk om deze dag mee te starten.
Lichaam en geest zijn één. Door te werken aan een gezond en fit lichaam versterk je tevens je geest. En andersom geldt dat ook. Het doen van tai chi chuan verbetert je evenwicht en lichaamshouding, het versterkt de spieren, en vergroot je flexibiliteit en coördinatie. Met tai chi chuan leer je mindful en ontspannen (zacht en soepel) te bewegen, te voelen en jezelf te uiten. Je gaat beter aarden en wordt je bewust van de ruimte die je inneemt. Het versterkt je energie en laat het stromen. Je voelt je ontspannen, vitaler en energieker.

12:30 – 13:30 uur Caroline Slotboom en Miriam Trienen
Laat je innerlijk Vuur in volledige potentie branden & straal voluit jouw Licht de wereld in
Een Reis door de 4 natuurelementen:

Wij (Caroline Slotboom en Miriam Trienen) zijn al de edities al aanwezig geweest met een tent op het festival, en wat dansen ons harten, zo mooi en magisch de energie altijd gedurende het Festival op deze unieke lokatie, nu al kippenvel all over een zó voelbaar

🙏✨🔮💝

(Én als Miriam en ik samen in verbinding mogen “werken” dan ontstaat er magie, niet in woorden te omschrijven 🪶✨🔮)

We zijn beiden heel erg “down to earth” en “no nonsense” en supermooi in verbindingen & balans met zowel de Aardse als ook met de Universele energie

Alles “riep” in ons dat we deze aankomende editie een sessie voor de mensen aan willen bieden om via de 4 natuur elementen, met accent op element “Vuur” om de mensen écht zelf te laten ervaren hoe het voelen mag om je innerlijke vlam voluit in volledige potentie te mogen laten branden en daardoor je eigen Licht volledig te laten schijnen de wereld in.

Een interactieve sessie van ervaren,  beleven en toelaten van dát wat er zich aandienen mag bij ieder als je de onbegrensdheid van je eigen grootsheid ervaren, beleven en voelen mag

Collectief mogen we tegelijkertijd met behulp van ons Lichtwerkersteam voor het grotere geheel deze prachtige sessie de wereld insturen zodat het doorwerken van het Licht en ons collectieve Vuur de Aarde mee mag verlichten en helen✨🪶🌍

“Het is ZO nodig”

Even een stukje voor de (technische)invulling van deze sessie: Graag zouden we in een cirkel werken met Vuurkorven of iets dergelijks in het centrum van de cirkel, om zo het element Vuur extra te kunnen bekrachtigen en visueel maken zodat alle zintuigen meegenomen mogen worden voor een complete beleving

Voor nu zover op dit moment is dat wat we alvast willen delen met jullie van de organisatie zodat jullie alvast een idee/impressie kunnen krijgen van wat we “ongeveer” zouden willen delen en aanbieden voor de mensen, de specifiekere invulling vult zich altijd verder gedurende de tijd “als vanzelf” in, zo werkt dat altijd✨🪶🙏😇


14:00 – 15:00 uur Ritmo Latino    

Een heerlijke dansworkshop met invloeden uit de salsa, bachata en Zumba! Dus voetjes van de vloer!

15:30 – 16:30 uur Caroline Slotboom en Miriam Trienen
Laat je innerlijk Vuur in volledige potentie branden & straal voluit jouw Licht de wereld in
Een Reis door de 4 natuurelementen. info zie 12:30 uur.